Vierailut palvelutaloissa ja hoivakodeissa 11.3.2022 alkaen

Vierailuohjeet seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja hoivakodeissa

Ennakkoilmoittautumista vierailulle ei enää tarvita – koskee seniorikeskuksia ja palvelutaloja

Seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa voi perjantaista 11. maaliskuuta alkaen vierailla ilman ennakkoilmoittautumista. Vierailusta ei siis tarvitse ilmoittaa etukäteen edellä mainittujen palvelujen henkilökunnalle.

Ennakkoilmoittautuminen vierailuille on yhä voimassa Helsingin sairaalassa. Sairaalavierailusta tulee ilmoittaa viimeistään vierailua edeltävänä päivänä sairaalan henkilökunnalle.

Koronatilanteen takia seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa on vielä voimassa olevia vierailurajoituksia, vaikka vierailusta ei tarvitsekaan enää ilmoittaa etukäteen. Vierailijoita voi olla enintään kaksi kerrallaan ja läheisen luona voi vierailla kerran päivässä.

Jos olet altistunut koronavirukselle, vältäthän kontakteja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee koronavirukselle altistuneille kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan. Tämä tulee huomioida, kun suunnitelmissa on vierailla läheisen luona seniorikeskuksessa tai palvelutalossa.

Vierailijat saavat henkilökunnalta kirurgisen suu-nenäsuojan, jota pitää käyttää koko vierailun ajan. Hoitajat opastavat sen käytössä. Vierailijoiden tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja ottaa mukaan oma käsihuuhdepullo.

Tutustu vierailuohjeisiin