Vierailut palvelutaloissa ja hoivakodeissa 31.12.2021 alkaen

Sosiaali- ja terveystoimi tiedottaa
Päivitetty 13.1.2022

Hyvä asukkaan läheinen

Koronaepidemian pahenemisen vuoksi olemme päivittäneet seniorikeskusten, palvelutalojen ja hoivakotien vierailuohjeita. Uudet ohjeet ovat voimassa 17.1.2022 alkaen.

Vierailijoita läheisen luona voi olla 17. tammikuuta alkaen enintään kaksi kerrallaan. Läheisen luona voi vierailla kerran päivässä. Epidemiariskin vähentämiseksi toivomme lyhyitä vierailuja (n. 15 – 30 minuuttia). Koko vierailun ajan tulee käyttää suu-nenäsuojaa.
Mikäli yksikössä on koronatartuntoja, vierailut voidaan tilapäisesti joutua kieltämään, kunnes epidemiariski on ohi.

Sovi tapaaminen etukäteen

Sovi tapaaminen aina etukäteen läheistäsi hoitavan yksikön työntekijän kanssa, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Vierailut tapahtuvat läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät saa liikkua muualla talossa tai yksikössä.
Saattohoitotilanteessa vierailut ovat aina mahdollisia. Myös näistä vierailuista tulee sopia etukäteen.
Tule tapaamiseen vain terveenä. Jos olet matkustanut ulkomailla, tarkista ennen vierailua omaehtoiset karanteeniohjeet Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.thl.fi.

Huolehditaan yhdessä koronaturvallisuudesta

Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuoja, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Tapaamisen aikana ei siis ole mahdollista esimerkiksi ruokailla tai kahvitella. Hoitajat opastavat suu-nenäsuojan käytössä.
Kiinnitäthän erityistä huomioita hyvään käsihygieniaan. Pese kädet saippualla tai käytä käsihuuhdetta ennen vierailua. Suosittelemme ottamaan tapaamiseen oman käsihuuhdepullon.
Huolehdithan riittävistä turvaväleistä omaiseesi ja muihin asukkaisiin.

Asukkaiden kotivierailut

Asukkaiden kotivierailut ovat sallittuja, mutta suojautumisohjeiden ja turvavälien noudattaminen on tärkeää. On suositeltavaa, että kotivierailun aikana paikalla ei ole useita henkilöitä. Kontaktien määrä on hyvä pitää mahdollisimman vähäisenä.
Olemme päivittäneet vierailuohjetta, koska sekä asukkaidemme että vierailijoiden koronaturvallisuus on meille tärkeää.